Newshub

18.9.2020.

Успешно ја приведовме кон крајот КИНГ Академијата 2020

Програмата за бесплатно образование и платена пракса привлече интерес кај многу студенти и оваа година, а беа избрани 29-те најдобри. Академијата се одржа онлајн и по две недели предавања следеше избор на студенти кои ќе започнат со практичниот дел, односно со пракса. Избрани беа шест студенти на кои им беше дадена можност да ја искусат […]

25.6.2020.

Матија Мандиќ зборуваше на онлајн панел

Директорот на Секторот за техничка заштита и пасива на КИНГ ИЦТ, Матија Мандиќ, учествуваше на онлајн панелот на хрватската индустрија за приватна сигурност „Приватната заштита во новата нормалност“, организирана од Хрватското здружение на безбедносни работници и списанието Заштита со поддршка од COESS. Темата на панелот опфаќаше прашања како да се обезбеди опстанок на дејноста приватна […]

23.6.2020.

ВИДЕО студенти и ментори за КИНГ ИЦТ Академијата

Пријавите за КИНГ ИЦТ Академијата 2020 се во тек, а додека истите пристигнуваат, еве нешто што велат за нашата академија нашите бивши посетители, но и ментори. Ве потсетуваме дека учесниците ќе добијат бесплатно образование и платена пракса во рамки на академијата, којашто ќе ја одработат со наши експерти. Сите редовни и нередовни заинтересирани студенти на […]

19.6.2020.

Освоивме дури 4 награди на Dell Technologies

На традиционалниот годишен настан Partner Awards 2020, организирана од светски етаблираната технолошката компанија Dell Technologies, КИНГ ИЦТ освои дури четири престижни награди!  Partner Awards е манифестација преку која една од најуспешните технолошки компании во светот, Dell Technologies, ги наградува партнерите и дистрибутерите за извонредни достигнувања остварени во изминатата година. Годинава, за првпат, истата се одржа […]

16.6.2020.

Го обновивме статусот на SAP REx за Utilities (комунални услуги)

Откако минатиот месец го стекнавме статусот SAP Recognized Expertise за областа Travel and Transportation (патувања и превоз), во јуни го обновивме статусот SAP Recognized Expertise за Utilities. Овој статус го стекнавме за првпат во 2019 година, а SAP преку проверка на резултатите, компетенциите, референците и задоволството на клиентите, одобрува продолжување на статусот во редовни интервали. […]

15.6.2020.

Ни беше доделена наградата „Пријател на студентите“

Во понеделникот, 8 јуни, се одржа јубилејната десетта церемонија за доделување на наградите Златен индекс, на која се наградуваат друштвата кои успешно соработуваат со студентите. Чест ни е што на КИНГ ИЦТ му беше доделено признанието „Пријател на студентите“, кое нашето друштво го доби благодарение на постојаната заинтересираност, ангажман и вложување во односите со студентската […]

Проекти

енергетика

Систем за пресметка и наплата на потрошена електрична енергија (IS-U)

ХЕП Електра, компанија членка на ХЕП Груп, е овластена да обезбеди јавни услуги за снабдување со електрична енергија во Република Хрватска. Како би се ​​обезбедиле пресметката и наплата на испорачана електрична енергија кон приближно 2,1 милион свои корисници, фирмата имплементираше SAP IS-U решение. Системот за снабдување со електрична енергија е комплексен без оглед на тоа [...]
Државна администрација

Систем за интероперабилност

Брзата и доверлива размена на информации помеѓу државните органи е појдовната точка за ефикасно извршување на нивните задачи и надлежности. Трендот на развој на информатичките технологии создаде услови за поврзување и комуникација помеѓу бизнис системите на државните институции. Системот за интероперабилност овозможува безбедна размена на информации помеѓу државните институции преку утврдени стандарди и протоколи на [...]
Државна администрација

ДМС во државната администрација во Р.Македонија

Обработката и следењето на текот на документите во институциите со комплексни бизнис-процеси, како што се државните е исклучително важно за уредно функционирање на административните процеси. Доколку документите не се достапни само во хартиен облик, туку истовремено и во електронска форма, заштедата на време и енергија е непроценлива, а ефикасноста многукратно подобра. Подобрување на оперативната ефикасност [...]
безбедност

Софтверско решение за поддршка на итните служби 112

Имплементацијата на софтверското решение за поддршка на операторите на Службата 112 ја направи нивната работа побрза и поквалитетна, а самото решение го подобри функционирањето на Службата, што е клучно за помагање на граѓаните во итни ситуации. Бројот 112 е единствен европски број за итни случаи. Повикот 112 ги насочува граѓаните кон операторите на Службата 112, [...]

ИКТ решенија

Напредни решенија за превенција од закана

Заштита на чувствителни деловни податоци

Напредните решенија за спречување закани обезбедуваат заштита од софистициран малвер или напади засновани на хакер, најчесто насочени кон кражба на чувствителни податоци.

Придружете се на тимот

Дознајте повеќе за кариера во КИНГ ИКТ

КИНГ ИКТ е регионален систем интегратор основан во 1998 год., кој на своите корисници им нуди целосни информатички и деловни решенија. Фирмата испорачува од тесно специјализирани решенија до онакви кои ги користат голем број луѓе во секојдневниот живот.

Специјализирани форми

Дополнителни информации

КИНГ ИЦТ дооел
+389 (0)2 3202 970
Ул.23 Октомври бр.11а кат 1
Синерџи Бизнис Центар, 1000 Скопје
Северна Македонија