Newshub

23.11.2020.

Давор Лаѓаревиќ: „Целта не е да се биде дигитален, туку да се овозможи раст“

Се одржа десеттата по ред GALP-конференција, која има за цел да покаже како успешно да се спроведе модернизација и трансформација на претпријатијата. Главната тема на овогодинешната конференција беше „Од Leana до Индустрија 4.0, трансформација во конкурентно, дигитално и зелено претпријатие“. Конференцијата е домаќин на бројни експерти од хрватски компании кои ги презентираат своите иновативни решенија […]

Plamenko Barišić 20.11.2020.

Пламенко Баришиќ на панелот за работењето во светот на сајбер-измами

Со цел да се одбележуи Меѓународната недела на свеста за измамите, се одржа втората конференција за опасностите од измама и корупција.  Меѓународната недела за подигнување на свеста за измамите беше покрената од Здружението на меѓународни истражувачи на измами во 2000 година и оттогаш голем број организации ширум светот се приклучија на иницијативата со цел да […]

13.11.2020.

Кинг ја доби наградата на Dell за Channel Services Delivery Excellence Award

Уште една престижна награда доаѓа на полиците на КИНГ ИЦТ! Ја освоивме наградата Dell Technologies Channel Services Delivery Excellence за 2020 година. Според Dell, наградата се доделува за извонредни резултати во испораките и посветеност кон клиентите и Dell Technologies. Во целиот регион ЕМЕА (Европа, Блиски Исток, Африка), само 18 партнери ја имаат добиено оваа награда, […]

2.11.2020.

Маја Голубиќ на конференцијата IIBA

IIBA, Меѓународниот институт за деловна анализа, ќе одржи уште една конференција за споделување на знаењето и искуството на деловните аналитичари и ќе им помогне на деловните аналитичари понатаму да ги развиваат своите вештини. На Balkan Business Analysis Conference што ќе се одржи на 6 ноември 2020 година, нашиот виш деловен аналитичар  Маја Голубиќ ќе одржи […]

28.10.2020.

„Кинговците“ на неделата на кариери на ФОИ

Зад нас е уште едно гостување на Факултетот за организација и информатика, каде овојпат Кинг го претставија Антонио Новак (раководител на одделот за CX и дигитални услуги) и Дајана Ќориќ Бојчиќ (виш советник за SAP аналитика). Нашите SAP-овци одржаа работилница на тема „Напредна анализа во облакот – пат до интелигентно претпријатие“ на која зборуваа за […]

8.10.2020.

„Кинговките“ на Денот на кариерата на Геодетскиот факултет

Нашите GIS-овки, Ана Бодрошиќ, Дариа Драгчевиќ и Хелена Пезер, учествуваа на Денот на кариерата на Геодетскиот факултет во Загреб, што се одржа годинава преку онлајн платформата Microsoft Teams. Дариа ги запозна поблиску студентите и студентките со брендот КИНГ ИЦТ, нашата мисија и богато портфолио, со акцент на решенијата на GIS-тимот на КИНГ ИЦТ. По презентациите […]

Проекти

енергетика

Систем за пресметка и наплата на потрошена електрична енергија (IS-U)

ХЕП Електра, компанија членка на ХЕП Груп, е овластена да обезбеди јавни услуги за снабдување со електрична енергија во Република Хрватска. Како би се ​​обезбедиле пресметката и наплата на испорачана електрична енергија кон приближно 2,1 милион свои корисници, фирмата имплементираше SAP IS-U решение. Системот за снабдување со електрична енергија е комплексен без оглед на тоа [...]
Државна администрација

Систем за интероперабилност

Брзата и доверлива размена на информации помеѓу државните органи е појдовната точка за ефикасно извршување на нивните задачи и надлежности. Трендот на развој на информатичките технологии создаде услови за поврзување и комуникација помеѓу бизнис системите на државните институции. Системот за интероперабилност овозможува безбедна размена на информации помеѓу државните институции преку утврдени стандарди и протоколи на [...]
Државна администрација

ДМС во државната администрација во Р.Македонија

Обработката и следењето на текот на документите во институциите со комплексни бизнис-процеси, како што се државните е исклучително важно за уредно функционирање на административните процеси. Доколку документите не се достапни само во хартиен облик, туку истовремено и во електронска форма, заштедата на време и енергија е непроценлива, а ефикасноста многукратно подобра. Подобрување на оперативната ефикасност [...]
безбедност

Софтверско решение за поддршка на итните служби 112

Имплементацијата на софтверското решение за поддршка на операторите на Службата 112 ја направи нивната работа побрза и поквалитетна, а самото решение го подобри функционирањето на Службата, што е клучно за помагање на граѓаните во итни ситуации. Бројот 112 е единствен европски број за итни случаи. Повикот 112 ги насочува граѓаните кон операторите на Службата 112, [...]

ИКТ решенија

Решенија за хибриден и јавен cloud

Решенија за ИТ системи во cloud

Хибридните решенија овозможуваат модернизација на постоечкиот ИТ систем и обезбедуваат флексибилен капацитет и управливост. Јавните решенија за cloud, со помала инвестиција овозможуваат апликации за секојдневно работење, како што се е-пошта, chat, видео конференција, решенија за управување со документи и информации, апликации за тимска соработка и друго. За сите решенија базирани на хибриден и јавен cloud  обезбедуваме висока достапност на податоците, disaster recovery и back up.

Придружете се на тимот

Дознајте повеќе за кариера во КИНГ ИКТ

КИНГ ИКТ е регионален систем интегратор основан во 1998 год., кој на своите корисници им нуди целосни информатички и деловни решенија. Фирмата испорачува од тесно специјализирани решенија до онакви кои ги користат голем број луѓе во секојдневниот живот.

Специјализирани форми

Дополнителни информации

КИНГ ИЦТ дооел
+389 (0)2 3202 970
Ул.23 Октомври бр.11а кат 1
Синерџи Бизнис Центар, 1000 Скопје
Северна Македонија