fbpx

Newshub

Најнови вести

20.1.2023.

НАТО го избра КИНГ ИЦТ како еден од двата клучни партнери за сајбер-безбедност за своите операции ширум светот

Агенцијата за комуникации и информации на НАТО (НЦИ) потпиша два договора за „Неограничена испорака, неограничено количество“ (Indefinite Delivery Indefinite Quantity” (IDIQ)) со КИНГ ИЦТ (Хрватска) и ИБМ Белгија, за обезбедување услуги за имплементација и конфигурација во областа на сајбер-безбедноста за целите на НАТО. Веста е објавена на официјалната веб-страница на Агенцијата НЦИ. službenim stranicama Agencije […]

10.1.2023.

Еден од најмодерните интелигентни транспортни системи во Европа наскоро во Сплит

Градоначалникот Ивица Пуљак и претставниците на избраната Заедница на понудувачи, КИНГ ИЦТ д.о.о., Пламенко Баришиќ и Ериксон Никола Тесла д.д., Гордана Ковачевиќ, денес во Градската управа го ставија својот дигитален потпис на Договорот за воведување интелигентни транспортни системи на функционалното сообраќајно подрачје на градот Сплит, во вредност од 11.967.289,00 евра. Носител на проектот е Градот […]

27.9.2022.

Како компаниите ја користат технологијата за поуспешно работење?

МОДЕРНИ ПРЕДИЗВИЦИ И ПРОБЛЕМИ…. Живееме во време на ненадејни пазарни промени и трендови кои бараат од компаниите да ги адаптираат своите деловни процеси практично преку ноќ. Повеќето компании се свесни дека е потребно да се воведат промени и реформи со цел работењето да биде усогласено со овој современ начин на работење. Реформите на организациите можат […]

7.9.2022.

ВИДЕО: Press Play With KING ICT

Погледнете ја првата епизода од нашиот подкаст „Press Play with KING ICT“! Притиснете Play и нурнете во светот на технологијата и пошироко. На нашиот подкаст ќе бидеме домаќини на експерти од светот на ИТ и ќе покриеме широк спектар на теми од оваа индустрија. Ќе ја претставиме работата на компанијата и нејзините вработени, нашите партнери, […]

3.2.2022.

КИНГ ИЦТ успешно испорача SIEM решение за Агенцијата на НАТО

Преку одлична соработка со Агенцијата за комуникации и информации на НАТО (Агенција НЦИ) и партнерите, КИНГ ИЦТ успешно го реализира најголемиот меѓународен проект досега и тоа во областа на сајбер-безбедноста. Во полн обем, во рамките на буџетот и пред предвидениот рок! На проектот работеа повеќе од 40 експерти, а основната вредност на договорот е 7,8 […]

26.3.2021.

Пријавете се за Girls in ICT и дознајте што нуди ИТ светот

Јубилејната десетта година по ред на 4-ти четврток во 4-от месец го обележуваме Girls in ICT day! Тоа е светска иницијатива за поддршка на девојчињата и девојките во школувањето, како поттик да продолжат со кариера во светот на ИКТ. Свет во кој, за жал, жените се сè уште малцинство. Затоа, ова е одлична можност за […]

19.3.2021.

SAP ERPsim: Студентите беа воодушевени од деловната симулација

Постојат различни начини на учење за работење на компанијата, како и функционирањето и поврзаноста кај деловните процеси. Меѓутоа, кога имате можност да го искусите тоа на начин идентичен како во реалниот живот, а притоа да се забавувате, учењето добива нова димензија. ERPsim е платформа развиена од Универзитетот во Монтреал и овозможува виртуелно учење преку сценарија […]

17.3.2021.

КИНГ ИЦТ е повторно прогласен за „Пријател на студентите“

На 11-тото доделување на наградите Златен индекс, на кое се наградуваат компании кои успешно соработуваат со студентите и инвестираат во студентската заедница, КИНГ ИЦТ го доби признанието Пријател на студентите. Ова е втора година по ред како Кинг го добива споменатото признание, благодарение на постојаната работа со студентите и вложувањето во студентската заедница. Ќе продолжиме да […]

23.11.2020.

Давор Лаѓаревиќ: „Целта не е да се биде дигитален, туку да се овозможи раст“

Се одржа десеттата по ред GALP-конференција, која има за цел да покаже како успешно да се спроведе модернизација и трансформација на претпријатијата. Главната тема на овогодинешната конференција беше „Од Leana до Индустрија 4.0, трансформација во конкурентно, дигитално и зелено претпријатие“. Конференцијата е домаќин на бројни експерти од хрватски компании кои ги презентираат своите иновативни решенија […]