Newshub

Најнови вести

7.10.2020.

Кинговиот безбедносен експерт во емисијата Деловна недела на ХР1

Раководителот на одделот за информациска сигурност на КИНГ ИЦТ, Нино Талиан, гостуваше во емисијата Деловна недела на Хрватското радио на уредничката Сандра Лесковар. Тема на емисијата беше ИКТ-секторот во Хрватска, односно дали ИКТ-секторот може да биде двигател на остатокот од хрватската економија. Нино на одличен начин го претстави Кинг, нашите проекти и начинот на работа, […]

1.10.2020.

Нов проект на КИНГ ИЦТ за НАТО

СИЛЕН ИСЧЕКОР КОН ЗАПАДНОЕВРОПСКИОТ ПАЗАР: ДОГОВОРЕН Е НАЈГОЛЕМИОТ МЕЃУНАРОДЕН ПРОЕКТ ЗА НАТО НА КИНГ ИЦТ КИНГ ИЦТ МУ ПОМАГА НА НАТО ВО ОДБРАНАТА ОД САЈБЕР-НАПАДИ Монс, Белгија, 9 јули 2020 година – КИНГ ИЦТ потпиша нов договор со Агенцијата за комуникации и информации на НАТО во областа на сајбер-безбедноста.  Тоа е досега најголемиот меѓународен договор […]

18.9.2020.

Успешно ја приведовме кон крајот КИНГ Академијата 2020

Програмата за бесплатно образование и платена пракса привлече интерес кај многу студенти и оваа година, а беа избрани 29-те најдобри. Академијата се одржа онлајн и по две недели предавања следеше избор на студенти кои ќе започнат со практичниот дел, односно со пракса. Избрани беа шест студенти на кои им беше дадена можност да ја искусат […]

25.6.2020.

Матија Мандиќ зборуваше на онлајн панел

Директорот на Секторот за техничка заштита и пасива на КИНГ ИЦТ, Матија Мандиќ, учествуваше на онлајн панелот на хрватската индустрија за приватна сигурност „Приватната заштита во новата нормалност“, организирана од Хрватското здружение на безбедносни работници и списанието Заштита со поддршка од COESS. Темата на панелот опфаќаше прашања како да се обезбеди опстанок на дејноста приватна […]

KING ICT Akademija 23.6.2020.

ВИДЕО студенти и ментори за КИНГ ИЦТ Академијата

Пријавите за КИНГ ИЦТ Академијата 2020 се во тек, а додека истите пристигнуваат, еве нешто што велат за нашата академија нашите бивши посетители, но и ментори. Ве потсетуваме дека учесниците ќе добијат бесплатно образование и платена пракса во рамки на академијата, којашто ќе ја одработат со наши експерти. Сите редовни и нередовни заинтересирани студенти на […]

19.6.2020.

Освоивме дури 4 награди на Dell Technologies

На традиционалниот годишен настан Partner Awards 2020, организирана од светски етаблираната технолошката компанија Dell Technologies, КИНГ ИЦТ освои дури четири престижни награди!  Partner Awards е манифестација преку која една од најуспешните технолошки компании во светот, Dell Technologies, ги наградува партнерите и дистрибутерите за извонредни достигнувања остварени во изминатата година. Годинава, за првпат, истата се одржа […]

16.6.2020.

Го обновивме статусот на SAP REx за Utilities (комунални услуги)

Откако минатиот месец го стекнавме статусот SAP Recognized Expertise за областа Travel and Transportation (патувања и превоз), во јуни го обновивме статусот SAP Recognized Expertise за Utilities. Овој статус го стекнавме за првпат во 2019 година, а SAP преку проверка на резултатите, компетенциите, референците и задоволството на клиентите, одобрува продолжување на статусот во редовни интервали. […]

15.6.2020.

Ни беше доделена наградата „Пријател на студентите“

Во понеделникот, 8 јуни, се одржа јубилејната десетта церемонија за доделување на наградите Златен индекс, на која се наградуваат друштвата кои успешно соработуваат со студентите. Чест ни е што на КИНГ ИЦТ му беше доделено признанието „Пријател на студентите“, кое нашето друштво го доби благодарение на постојаната заинтересираност, ангажман и вложување во односите со студентската […]

10.6.2020.

Воспоставен зона за наплата заради конгестија во Дубровник

За да се сочува статусот на една од најпознатите глобално привлечни туристички дестинации, Градот Дубровник со неговото светско културно-историско наследство, Стариот Град, бара планско управување и внимателно стратешко планирање. Ова особено важи за сообраќајниот сектор, кој честопати се карактеризира со еден од најголемите предизвици во градот. Имено, Градот Дубровник се соочува со проблем на прекумерна […]