Newshub

Најнови вести

3.6.2020.

Ви го претставуваме КИНГ Центар на знаење

Како единствен партнер за SAP Education Services (SAP-образовни услуги) во Хрватска, Центарот на знаење КИНГ е овластен да понуди едукација од службениот SAP-каталог, кој ги вклучува сите модули за работа со SAP, а на своите корисници им нуди поддршка при учењето и подобрување на вештините. Покрај едукацијата за SAP-системите, Центарот на знаење нуди и целно […]

27.5.2020.

КИНГ ИЦТ доби нов SAP-статус

Денес, благодарение на интернетот, за неколку секунди, може да најдете голем број на претпријатија за која било работа што ви е потребна. Но, како друштвата во новиот B2B (бизнис-со-бизнис) свет избираат кои претпријатија се најдобри и со кого ќе работат? Повеќето се потпираат на статуси кои демонстрираат компетентност или сертификати за да се осигурат дека […]

18.5.2020.

КИНГ ИЦТ БиХ успешно го имплементираше проектот eCitizen (еГраѓанин)

Во рамки на Проектот за општински, еколошко и економско управување (МЕГ) финансиран од владата на Швајцарија и спроведен од Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), КИНГ ИЦТ БиХ разви мобилна апликација eCitizen којашто ќе ја олесни комуникацијата помеѓу граѓаните и локалните власти. eCitizen овозможува едноставна и транспарентна комуникација помеѓу граѓаните и локалната самоуправа и […]

7.5.2020.

КИНГ ИЦТ ја претстави својата прва апликација на платформата SAP Cloud Platform

На 30 април, КИНГ ИЦТ ја претстави целосната верзија на својата прва апликација на SAP Cloud Platform, наречена Utility Worker (комунален работник). Апликацијата е наменета за вработените во областа на комуналните услуги, кои треба да го проверат статусот на работниот ред во реално време пред да ја вклучат или исклучат услугата. Апликацијата првично беше замислена […]

15.4.2020.

Кинг повторно дел од програмата SAP Cloud Focus Partner Initiative

КИНГ ИЦТ е повторно прифатен во партнерската иницијатива SAP Cloud Focus, со која SAP им помага на партнерите во продажбата и имплементацијата на SAP-решенија во облак, како и во развивањето на сопствени производи засновани врз технологиите на SAP Cloud Platform. И оваа година, вклучените партнери ќе уживаат во придобивките во форма на ексклузивно достапни обуки […]

24.3.2020.

Го потврдивме највисокиот партнерски статус за Dell EMC

Врз основа на постигнатите резултати и добиените стручни сертификати, КИНГ ИЦТ успешно го потврди највисокото ниво на партнерски статус на Dell EMC. Одржувајќи високо ниво на стручност и посветеност во рамки на Партнерската програма на Dell Technologies, КИНГ ИЦТ го потврди највисокиот, односно „Титаниум статусот“, веќе втора година по ред. КИНГ ИЦТ е единствената компанија […]

20.3.2020.

Обновен статус на SAP Partner Center of Expertise (SAP-партнерски центар за експертиза)

КИНГ ИЦТ успешно го обнови статусот на SAP Partner Center of Expertise и тоа првпат со автоматско продолжување PCoE-сертификатот врз основа на одличните резултати утврдени со редовни квартални мерења на KPI (клучните индикатори за работењето). Статусот на SAP Partner Center of Expertise ни овозможува да им ја обезбедиме на нашите корисници услугата за поддршка SAP […]

9.3.2020.

КИНГ ИЦТ беше награден со признанието SAP Cloud Partner 2019

КИНГ ИЦТ беше награден со признанието SAP Cloud Partner 2019 за продажните резултати во изминатата година. Ова е четврта година по ред како го добиваме признанието како најуспешен партнер на SAP во Хрватска во една од продажните категории – cloud-претплата, on-premise-лиценци или во двете категории. Признанието  беше доделено на kick-off партнерскиот настан одржан во Клубот […]

17.6.2019.

Време е за Change Con 2018

Софтверска конференција Change посветенана enterprise решенија се враќа на 20 октомври во просторот на фабриката Краш во Загреб и повторно ќе ја собере регионалната заедница на програмери и најдобрите предавачи од Хрватска и светот.