Newshub

Најнови вести

1.4.2019.

Се одржа Денот на отворени интеграции 2019

Бројот на компании, вработени, вкупни приходи и извоз на ИКТ секторот во Хрватска расте, но предизвикот е да се најде соодветен број ИТ-експерти. Наведената ситуација може да се примени и на КИНГ ИЦТ, компанија која во 2018 година го потврди статусот на еден од водечките систем-интегратори во регионот со речиси една милијарда куни приходи и [...]
13.3.2019.

Уште 7 дена до конференцијата „Ден на отворени интеграции“

Денот на отворените интеграции уште еднаш ќе ги собере домашните и светските стручњаци од деловниот и ИТ светот. Преку предавања, тркалезни маси, и работилници на технолошките партнери, посетителите ги очекува богата сестрана програма која ќе покрие теми од дигиталната инфраструктура, дигитализација и автоматизација на економијата, спојување на наизглед неспоиви сектори, и безбедност. Cloud-от веќе го […]

8.3.2019.

Наскоро Ден на отворени интеграции 2019

Ни претстои 14-тиот Ден на отворени интеграции на фирмата КИНГ ИЦТ, што ќе се одржи на 21 март во Загреб. Во своето ново издание, деловно-информатичката конференција повторно ќе ја собере деловната заедница, ќе доведе домашни и странски стручњаци и ќе побара одговори на прашањето како да се поврзат научната заедница, индустрискиот сектор и државата со […]

9.1.2019.

Извештај за работењето во 2018 година

Дваесеттата година од работењето на КИНГ ИЦТ ќе биде запаметена по натамошниот раст на работењето и портфолиото. Позитивните економски движења и дигитализацијата на работењето придонесуваат за трендот на пораст со кој КИНГ ИЦТ ја завршува својата јубилејна година и влегува во 2019 година. Завршувајќи ја втората деценија на своето работење, КИНГ ИЦТ брои 480 вработени. […]

30.10.2018.

Се одржа 3-тото издание на конференцијата Change

На третото и досега најголемото издание на конференцијата Change, повторно се собраа повеќе од 400 ИТ експерти, кои го споделија меѓусебно своето знаење и искуство во текот на целодневната програма. Во својот воведен говор, претседателот на КИНГ ИЦТ, Пламенко Баришиќ, ја потврди промената на Change од локална во регионална конференција: „Change се трансформираше во ИТ-конференција […]