Newshub

26.3.2021.

Пријавете се за Girls in ICT и дознајте што нуди ИТ светот

Јубилејната десетта година по ред на 4-ти четврток во 4-от месец го обележуваме Girls in ICT day! Тоа е светска иницијатива за поддршка на девојчињата и девојките во школувањето, како поттик да продолжат со кариера во светот на ИКТ. Свет во кој, за жал, жените се сè уште малцинство. Затоа, ова е одлична можност за […]

19.3.2021.

SAP ERPsim: Студентите беа воодушевени од деловната симулација

Постојат различни начини на учење за работење на компанијата, како и функционирањето и поврзаноста кај деловните процеси. Меѓутоа, кога имате можност да го искусите тоа на начин идентичен како во реалниот живот, а притоа да се забавувате, учењето добива нова димензија. ERPsim е платформа развиена од Универзитетот во Монтреал и овозможува виртуелно учење преку сценарија […]

17.3.2021.

КИНГ ИЦТ е повторно прогласен за „Пријател на студентите“

На 11-тото доделување на наградите Златен индекс, на кое се наградуваат компании кои успешно соработуваат со студентите и инвестираат во студентската заедница, КИНГ ИЦТ го доби признанието Пријател на студентите. Ова е втора година по ред како Кинг го добива споменатото признание, благодарение на постојаната работа со студентите и вложувањето во студентската заедница. Ќе продолжиме да […]

23.11.2020.

Давор Лаѓаревиќ: „Целта не е да се биде дигитален, туку да се овозможи раст“

Се одржа десеттата по ред GALP-конференција, која има за цел да покаже како успешно да се спроведе модернизација и трансформација на претпријатијата. Главната тема на овогодинешната конференција беше „Од Leana до Индустрија 4.0, трансформација во конкурентно, дигитално и зелено претпријатие“. Конференцијата е домаќин на бројни експерти од хрватски компании кои ги презентираат своите иновативни решенија […]

Plamenko Barišić 20.11.2020.

Пламенко Баришиќ на панелот за работењето во светот на сајбер-измами

Со цел да се одбележуи Меѓународната недела на свеста за измамите, се одржа втората конференција за опасностите од измама и корупција.  Меѓународната недела за подигнување на свеста за измамите беше покрената од Здружението на меѓународни истражувачи на измами во 2000 година и оттогаш голем број организации ширум светот се приклучија на иницијативата со цел да […]

13.11.2020.

Кинг ја доби наградата на Dell за Channel Services Delivery Excellence Award

Уште една престижна награда доаѓа на полиците на КИНГ ИЦТ! Ја освоивме наградата Dell Technologies Channel Services Delivery Excellence за 2020 година. Според Dell, наградата се доделува за извонредни резултати во испораките и посветеност кон клиентите и Dell Technologies. Во целиот регион ЕМЕА (Европа, Блиски Исток, Африка), само 18 партнери ја имаат добиено оваа награда, […]

Проекти

енергетика

Систем за пресметка и наплата на потрошена електрична енергија (IS-U)

ХЕП Електра, компанија членка на ХЕП Груп, е овластена да обезбеди јавни услуги за снабдување со електрична енергија во Република Хрватска. Како би се ​​обезбедиле пресметката и наплата на испорачана електрична енергија кон приближно 2,1 милион свои корисници, фирмата имплементираше SAP IS-U решение. Системот за снабдување со електрична енергија е комплексен без оглед на тоа [...]
Државна администрација

Систем за интероперабилност

Брзата и доверлива размена на информации помеѓу државните органи е појдовната точка за ефикасно извршување на нивните задачи и надлежности. Трендот на развој на информатичките технологии создаде услови за поврзување и комуникација помеѓу бизнис системите на државните институции. Системот за интероперабилност овозможува безбедна размена на информации помеѓу државните институции преку утврдени стандарди и протоколи на [...]
Државна администрација

ДМС во државната администрација во Р.Македонија

Обработката и следењето на текот на документите во институциите со комплексни бизнис-процеси, како што се државните е исклучително важно за уредно функционирање на административните процеси. Доколку документите не се достапни само во хартиен облик, туку истовремено и во електронска форма, заштедата на време и енергија е непроценлива, а ефикасноста многукратно подобра. Подобрување на оперативната ефикасност [...]
безбедност

Софтверско решение за поддршка на итните служби 112

Имплементацијата на софтверското решение за поддршка на операторите на Службата 112 ја направи нивната работа побрза и поквалитетна, а самото решение го подобри функционирањето на Службата, што е клучно за помагање на граѓаните во итни ситуации. Бројот 112 е единствен европски број за итни случаи. Повикот 112 ги насочува граѓаните кон операторите на Службата 112, [...]

ИКТ решенија

Гео-информативни системи (ГИС)

Увид во просторните податоци користејќи картографски репрезентации

KING Geo Data Management е интерактивна платформа која овозможува создавање и уредување на просторни податоци и картографски прикази преку веб и десктоп алатки. Платформата овозможува презентација, анализа и размена на податоци преку web GIS пребарувачи и стандардни просторни OGC веб-услуги, како и интеграција со разни деловни информативни системи. Во согласност е со барањата на директивата INSPIRE и е погодна за воспоставување на инфраструктури за просторни податоци.

Придружете се на тимот

Дознајте повеќе за кариера во КИНГ ИКТ

КИНГ ИКТ е регионален систем интегратор основан во 1998 год., кој на своите корисници им нуди целосни информатички и деловни решенија. Фирмата испорачува од тесно специјализирани решенија до онакви кои ги користат голем број луѓе во секојдневниот живот.

Специјализирани форми

Дополнителни информации

КИНГ ИЦТ дооел
+389 (0)2 3202 970
Ул.23 Октомври бр.11а кат 1
Синерџи Бизнис Центар, 1000 Скопје
Северна Македонија