fbpx

Кинговиот безбедносен експерт во емисијата Деловна недела на ХР1

Раководителот на одделот за информациска сигурност на КИНГ ИЦТ, Нино Талиан, гостуваше во емисијата Деловна недела на Хрватското радио на уредничката Сандра Лесковар. Тема на емисијата беше ИКТ-секторот во Хрватска, односно дали ИКТ-секторот може да биде двигател на остатокот од хрватската економија. Нино на одличен начин го претстави Кинг, нашите проекти и начинот на работа, а зборуваше и за досега најголемиот меѓународен проект на КИНГ ИЦТ, оној за НАТО.

Покрај Нино, во емисијата гостуваат и претседателот на CRANE Хрватска, Даворин Штетнер, како и раководителот на претприемачкиот инкубатор Писмо, Марио Шелан. Емисијата беше емитувано и на ХРТ4, а резимето на изјавите на Нино можете да ги слушнете подолу и на нашата веб-страница, Facebooku, LinkedInu и Instagramu.