fbpx

„Кинговките“ на Денот на кариерата на Геодетскиот факултет

Нашите GIS-овки, Ана Бодрошиќ, Дариа Драгчевиќ и Хелена Пезер, учествуваа на Денот на кариерата на Геодетскиот факултет во Загреб, што се одржа годинава преку онлајн платформата Microsoft Teams.

Дариа ги запозна поблиску студентите и студентките со брендот КИНГ ИЦТ, нашата мисија и богато портфолио, со акцент на решенијата на GIS-тимот на КИНГ ИЦТ. По презентациите на компаниите, се одржаа виртуелни соби за состаноци со работодавците на кои Ана, Хелена и Дариа одговараа на прашањата на љубопитните студенти, го опишаа типичниот работен ден во Кинг и ги споделија своите досегашни искуства. Тие исто така ги советуваа студентите кои наскоро ги очекува излез на пазарот на труд.

Кинговките порачаа дека со нетрпение очекуваат повторно да се сретнат со студентите од Геодетскиот факултет, а ние сме горди што имаме ваков тим што го претставува нашиот GIS-оддел.