fbpx

„Кинговците“ на неделата на кариери на ФОИ

Зад нас е уште едно гостување на Факултетот за организација и информатика, каде овојпат Кинг го претставија Антонио Новак (раководител на одделот за CX и дигитални услуги) и Дајана Ќориќ Бојчиќ (виш советник за SAP аналитика).

Нашите SAP-овци одржаа работилница на тема „Напредна анализа во облакот – пат до интелигентно претпријатие“ на која зборуваа за решението SAP Analytics Cloud. Станува збор за решение што помага да се проценат и предвидат деловните исходи преку одликите на деловна интелигенција, моделирање и паметни трансформации. Технологијата за машинско учење и вградената вештачка интелигенција помагаат да се оствари длабок увид, да се поедностави пристапот до критични информации и информирано да се одлучува. Предавањето и работилницата за SAP Analytics Cloud им дадот на студентите увид во прегледот на алатките, но и „hands on“ делот од приказната.

На 9-та недела на кариера учествуваа и Иван Бошњак (раководител на одделот за деловна анализа и контрола на квалитетот), кој зборуваше во рамки на панелот на темата „Анализа и дизајн на деловни системи (деловни аспекти на ИТ)“, како и Крешимир Конџа (раководител на одделот за развој на софтвер), од кого студентите можеа да слушнат сè за компанијата и кариерата во Кинг. Покрај сето тоа, студентите имаа можност да се приклучат на виртуелниот штанд, односно „Karijerni špancir (Кариера-фест)“, каде што нашите Марија и Сања одговараа на прашањата. Марија Петрлин (соработник за човечки ресурси), Сања Месиќ Хачиќ (водач на тимот деловни аналитичари).