fbpx

Маја Голубиќ на конференцијата IIBA

IIBA, Меѓународниот институт за деловна анализа, ќе одржи уште една конференција за споделување на знаењето и искуството на деловните аналитичари и ќе им помогне на деловните аналитичари понатаму да ги развиваат своите вештини.

На Balkan Business Analysis Conference што ќе се одржи на 6 ноември 2020 година, нашиот виш деловен аналитичар  Маја Голубиќ ќе одржи предавање на тема PM, BA AND PO – CAN THEY CO-EXIST IN AGILE?

Иако Agile е во тренд со години, многу компании сè уште не успеаја да го трансформираат својот бизнис во таа насока. Дел од проблемот лежи во фактот дека се работи за методологија што има воведено неколку нови тимски улоги, додека некои од традиционалните тимски улоги се целосно изоставени.

Кога би го прифатите Agile, „следејќи го буквално (by the book)“, тогаш не треба да имате проект менаџер или деловен аналитичар, туку треба да имате т.н. сопственик на производ. Но, што ако го задржиме проект менаџерот или деловниот аналитичар, а усвоиме и сопственик на производ? Можеме ли да ги задржиме сите три улоги и понатаму да бидеме агилни? Нашата Маја ќе одговори на овие и многу други прашања, затоа приклучете се на конференцијата што ќе се одржи онлајн оваа година.