fbpx

КИНГ ИЦТ ја претстави својата прва апликација на платформата SAP Cloud Platform

На 30 април, КИНГ ИЦТ ја претстави целосната верзија на својата прва апликација на SAP Cloud Platform, наречена Utility Worker (комунален работник).

Апликацијата е наменета за вработените во областа на комуналните услуги, кои треба да го проверат статусот на работниот ред во реално време пред да ја вклучат или исклучат услугата. Апликацијата првично беше замислена да им помогне на работниците, кои вршат прекинување на електричната енергија до корисниците. Меѓутоа, неодамнешните случувања покажуваат колку Utility Worker, со прилагодување, може да се користи во други ситуации, како што е одредување на условите за вклучување на природниот гас по земјотрес или проверка дали корисникот посетен од работникот е во изолација.

Апликацијата беше реализирана со менторство од експерти на SAP и преку програмата SCP Development Accelerator, во која КИНГ ИЦТ се приклучи во 2019 година преку учество во програмата SAP Cloud Focus Partner.

Повеќе за апликацијата или комерцијалните услови можете да најдете на sapapp@king-ict.hr, како и од предавањата одржани од нашите програмери на конференцијата Change додека работеа на апликацијата.