Newshub

Најнови вести

23.11.2020.

Давор Лаѓаревиќ: „Целта не е да се биде дигитален, туку да се овозможи раст“

Се одржа десеттата по ред GALP-конференција, која има за цел да покаже како успешно да се спроведе модернизација и трансформација на претпријатијата. Главната тема на овогодинешната конференција беше „Од Leana до Индустрија 4.0, трансформација во конкурентно, дигитално и зелено претпријатие“. Конференцијата е домаќин на бројни експерти од хрватски компании кои ги презентираат своите иновативни решенија […]

Plamenko Barišić 20.11.2020.

Пламенко Баришиќ на панелот за работењето во светот на сајбер-измами

Со цел да се одбележуи Меѓународната недела на свеста за измамите, се одржа втората конференција за опасностите од измама и корупција.  Меѓународната недела за подигнување на свеста за измамите беше покрената од Здружението на меѓународни истражувачи на измами во 2000 година и оттогаш голем број организации ширум светот се приклучија на иницијативата со цел да […]

13.11.2020.

Кинг ја доби наградата на Dell за Channel Services Delivery Excellence Award

Уште една престижна награда доаѓа на полиците на КИНГ ИЦТ! Ја освоивме наградата Dell Technologies Channel Services Delivery Excellence за 2020 година. Според Dell, наградата се доделува за извонредни резултати во испораките и посветеност кон клиентите и Dell Technologies. Во целиот регион ЕМЕА (Европа, Блиски Исток, Африка), само 18 партнери ја имаат добиено оваа награда, […]

2.11.2020.

Маја Голубиќ на конференцијата IIBA

IIBA, Меѓународниот институт за деловна анализа, ќе одржи уште една конференција за споделување на знаењето и искуството на деловните аналитичари и ќе им помогне на деловните аналитичари понатаму да ги развиваат своите вештини. На Balkan Business Analysis Conference што ќе се одржи на 6 ноември 2020 година, нашиот виш деловен аналитичар  Маја Голубиќ ќе одржи […]

28.10.2020.

„Кинговците“ на неделата на кариери на ФОИ

Зад нас е уште едно гостување на Факултетот за организација и информатика, каде овојпат Кинг го претставија Антонио Новак (раководител на одделот за CX и дигитални услуги) и Дајана Ќориќ Бојчиќ (виш советник за SAP аналитика). Нашите SAP-овци одржаа работилница на тема „Напредна анализа во облакот – пат до интелигентно претпријатие“ на која зборуваа за […]

8.10.2020.

„Кинговките“ на Денот на кариерата на Геодетскиот факултет

Нашите GIS-овки, Ана Бодрошиќ, Дариа Драгчевиќ и Хелена Пезер, учествуваа на Денот на кариерата на Геодетскиот факултет во Загреб, што се одржа годинава преку онлајн платформата Microsoft Teams. Дариа ги запозна поблиску студентите и студентките со брендот КИНГ ИЦТ, нашата мисија и богато портфолио, со акцент на решенијата на GIS-тимот на КИНГ ИЦТ. По презентациите […]

7.10.2020.

Кинговиот безбедносен експерт во емисијата Деловна недела на ХР1

Раководителот на одделот за информациска сигурност на КИНГ ИЦТ, Нино Талиан, гостуваше во емисијата Деловна недела на Хрватското радио на уредничката Сандра Лесковар. Тема на емисијата беше ИКТ-секторот во Хрватска, односно дали ИКТ-секторот може да биде двигател на остатокот од хрватската економија. Нино на одличен начин го претстави Кинг, нашите проекти и начинот на работа, […]

1.10.2020.

Нов проект на КИНГ ИЦТ за НАТО

СИЛЕН ИСЧЕКОР КОН ЗАПАДНОЕВРОПСКИОТ ПАЗАР: ДОГОВОРЕН Е НАЈГОЛЕМИОТ МЕЃУНАРОДЕН ПРОЕКТ ЗА НАТО НА КИНГ ИЦТ КИНГ ИЦТ МУ ПОМАГА НА НАТО ВО ОДБРАНАТА ОД САЈБЕР-НАПАДИ Монс, Белгија, 9 јули 2020 година – КИНГ ИЦТ потпиша нов договор со Агенцијата за комуникации и информации на НАТО во областа на сајбер-безбедноста.  Тоа е досега најголемиот меѓународен договор […]

18.9.2020.

Успешно ја приведовме кон крајот КИНГ Академијата 2020

Програмата за бесплатно образование и платена пракса привлече интерес кај многу студенти и оваа година, а беа избрани 29-те најдобри. Академијата се одржа онлајн и по две недели предавања следеше избор на студенти кои ќе започнат со практичниот дел, односно со пракса. Избрани беа шест студенти на кои им беше дадена можност да ја искусат […]